Tidigare deltagare berättar

Välja utbildningen som är rätt för dig

Ta del av vad tidigare deltagare på Förvaltarutbildningen har att säga om valet av utbildning, hur utbildningen är och hur det känns efter utbildningen och där de numera är diplomerade Förvaltare

Matilda Schölin, Bitr. Områdeschef på SGS Studentbostäder i Göteborg

Diplomerades i maj 2019.

Hur har din resa i fastighetsbranschen sett ut?
– Jag började som kundansvarig, tog emot felanmälningar, höll i mindre projekt, besiktigade och var behjälplig till våra hyresgäster. Jag sommarjobbade även som fastighetsskötare där både inre och yttre arbeten ingick. Efter 3 år inom fastighetsbranschen hade jag fastnat och sökte mig vidare till Bitr. Områdeschef, som är motsvarade en fastighetsförvaltare och jag känner verkligen att jag hittat rätt!


Vilka är enligt dig de största fördelarna med ditt arbete?
– Jag tror det är variationen! Från tekniska projekt, den digitala utvecklingen till de mjuka värdena med att faktiskt arbeta med människors hem, som gör det så otroligt roligt att arbeta som förvaltare.


Hur kom det sig att du anmälde dig till Lexicon Förvaltarutbildning? Valde du bland fler utbildningar?
– Som kompetensutveckling inför min då nya roll som förvaltare så kändes denna förvaltarutbildning helt rätt. Den var mest anpassad för vad min tjänst innefattar.

Hur har utbildningen hjälpt dig framåt i din yrkesroll?
– Rent kunskapsmässigt! Utbildningen berör många delar av en förvaltares vardag.

Utbildningen genomförs med en sammanhållen grupp från första till sista blocket, vad tycker du om det?
– Verkligen värdefullt! Detta bidrog till att man hade chansen för ett bra utbyte rent erfarenhetsmässigt.

Varje utbildningsblock avslutas med en skriftlig tentamen i klassrummet, hur kändes det?
– Ett bra sätt att repetera det vi under dagarna gått igenom, och att man får fundera lite själv på det man just lärt sig.

Vad är det bästa med nätverket som utbildningen ger?
– Man bär med sig en hel del nya idéer från de andra deltagarna och byter erfarenheter som är väldigt värdefulla i sitt fortsatta arbete. Passa på att verkligen prata med de andra deltagarna om deras utmaningar och hur de löst vissa svårigheter, det är sällan man får den möjligheten och man märker snabbt att man ofta stött på samma problem.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att gå denna utbildning?
– Passa på att verkligen prata med de andra deltagarna om deras utmaningar och hur de löst vissa svårigheter, det är sällan man får den möjligheten och man märker snabbt att man ofta stött på samma problem.