Kurs/utbildning Excel

Utbildningsformer, utveckling, kursmaterial, seminarier i Excel

Lexicons har ett mycket brett utbud av utbildningar inom Excel. Genom våra kurser kan du lära dig allt från Excels grunder till det kunskaper och färdigheter som gör dig till expert i programmet. Vi hjälper dig att bli effektiv så vill i Excel.

Excel-kurserna sker som öppna schemalagda utbildningar eller företagsanpassade utbildningar. Antingen hos oss eller i egna lokaler hos dig som kund. Boka kurs enkelt via länkarna nedan.

Kurser och utbildningar i Excel

Excel 2013 Bygga kalkylmodeller
Excel 2013 för Controllers och ekonomer
Excel 2013 för säljare
Excel 2013 Fortsättningskurs
Excel 2013 Grundkurs
Excel 2013 Makron
Excel 2013 PowerPivot – Self-service Business Intelligence
Excel 2013 Rapport och analys med pivottabeller
Excel 2013 VBA-programmering
Excel för projektledare/assistenter
Excel grundkurs för fastighetsbranschen
Våra bästa tips & tricks i Excel 2013

Excel 2010 för Controllers och ekonomer
Excel 2010 för säljare
Excel 2010 Intensivkurs för självlärda
Excel 2010 PowerPivot – Self-service Business Intelligence
Excel för projektledare/assistenter
Excel grundkurs för fastighetsbranschen
Våra bästa tips & tricks i Excel
Excel 2010 Grundkurs
Excel 2010 Fortsättningskurs
Excel 2010 Bygga kalkylmodeller
Excel 2010 Makron
Excel 2010 Rapport och analys med pivottabeller
Excel 2010 VBA-programmering

Excel 2007 för Controllers och ekonomer
Excel 2007 för säljare
Våra bästa tips & trick i Excel
Excel 2007 Intensivkurs för självlärda
Excel 2007 Grundkurs
Excel 2007 Fortsättningskurs
Excel 2007 Rapport och analys med pivottabeller
Excel 2007 Bygga kalkylmodeller
Excel 2007 För administratörer och projektledare
Excel 2007 Makron
Excel 2007 VBA-programmering

Om Excel

Kort sammanfattat låter Microsoft Excel dig utföra beräkningar samt analysera och presentera siffrorna grafiskt. Med enkelhet går det effektivt och snabbt att skapa snyggt uppställda fakturor och andra mer grafiska dokument som kräver säkra och pålitliga beräkningar. Det är inte ovanligt att många sitter i timtal och arbetar i exempelvis Word för att göra lösningar som hanteras enklare av Excel i ett ögonblick. Helt i onödan, och dessutom elimineras många risker för fel med hjälp av Excel.

Utbildningsformer

Genom oss på Lexicon kan du gå schemalagd grund- och fortsättningsutbildning. Dessutom finns det en mångfald påbyggnadskurser, exempelvis ”Bygga kalkylmodeller”, ”Stora kalkyler och länkar” och ”Layout och diagram” inom vårt utbud. Modulkurser, klassade som avancerade expertkurser, finns också på programmet, exempelvis för Pivottabeller, makron och en 3-dagars Excel VBA-programmering.

Vi erbjuder självklart även anpassade egna utbildningar för er som antingen är en grupp eller en person som vill gå en utbildning individuellt. Vi planerar då kursinnehållet med utgång från era eller dina förkunskaper, specifika arbetsuppgifter och alla eventuella andra önskemål för utbildningen. Exempelvis kan vi gärna genomföra en formbar handledning, där ni sitter tillsammans med en ämnesexpert som fungerar som instruktör. Det är särskilt effektivt när ni till exempel har behov av att producera och färdigställa en egen avancerad kalkylmodell eller framställa särskilda företagsmallar som passar just er arbetsvardag. Vi erbjuder även möjligheten att studera på distans via vårt Excel-utbud inom e-learning.

Mallutveckling

Känner du till hur enkelt det är att skapa Excelmallar som erbjuder fenomenal effektivitet för ditt arbete? Det gäller allt från en mall för en årsredovisning, budget, bokföringsorder, faktura, beräkningskalkyl till lösningar för en ny sorts projektplan, tidrapport eller prognoskalkyl. Alla era användare får rätt grafisk profil för era egna utskriftsinställningar, färger, logotyp, beräkningar och diagramutseende. Mallarna blir lika proffsiga uppställda och snygga som dina siffror och det manuella arbetet minskar rejält. Samtidigt säkerhetsställer du att eventuella felberäkningar inte råkar ske.

Seminarium

Vill du att vi på Lexicon hjälper dig att arrangera ett seminarium? Innehållet anpassar vi och tar fram tillsammans med er för bästa effekt. Kanske önskas en genomgång av pivottabeller för er säljgrupp eller demonstrationer av nyheter och andra nyttiga funktioner i Excel. Har ni just uppgraderat till ny version i Excel och behöver en snabb genomgång av nyheterna och de nya funktionerna? Vi kan antingen hålla till hos er eller i Lexicons lokaler.

Utveckling

Många gånger fungerar Excel som ett gränssnitt eller brygga mellan olika system. Då är det önskvärt att kunna skapa rapporter från produktionsdata, ekonomi eller CRM-system. Lexicon har lång erfarenhet av arbetet och kan hjälpa till med alla rutinerna och de nödvändiga kalkylmodellerna.

Vi arbetar dagligen med Excels programmeringsverktyg, VBA, och kan assistera vid till exempel kontinuerlig import av data till eller från ekonomisystemet, publicering av rapporter eller diagram på webben eller automatiska mejlutskick av data till personer i en sändlista.