Vi söker en digital informationsdesigner

Junior AD inom digitalt lärande till Lexicon Interactive

Tidsbegränsad anställning till och med 2019-12-31, med goda möjligheter till förlängning.

Är du en multitalang som brinner för visuell kommunikation, färg och form? Vill du vara med och utveckla det digitala lärandet med din grafiska expertis?

I din roll som junior informationsdesigner/Junior AD hos oss kommer du att ha ansvar för den visuella kommunikationen från start till slut, med fokus på användarvänlighet, interaktion och slutresultat. Vi jobbar i projektform och som en del i vårt team arbetar du nära kunderna tillsammans med våra utvecklare, manusförfattare och projektledare.

Vi söker dig som:

 • Har eftergymnasial utbildning inom informationsdesign, illustration, grafisk formgivning, interaktionsdesign eller motsvarande.
 • Kan arbeta obehindrat i Adobe Creative Suite, främst i Photoshop och Illustrator.
 • Har grundläggande kunskaper i HTML och CSS för att kunna samarbeta med utvecklare.
 • Kan följa grafiska riktlinjer och illustrera i olika manér.
 • Har konsultativ förmåga och ett professionellt bemötande i kundsituationer.
 • Respekterar deadlines och given budget.
 • Är bekväm med att med att kommunicera både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet eller utbildning inom animation och kan After Effects, Animate och XD.

Om dig

Du är kreativ, prestigelös och van att arbeta självständigt med flera pågående uppdrag. Du har ett strukturerat arbetssätt men är flexibel när det behövs. Givetvis är du noggrann i dina leveranser.

För att trivas hos oss bör du vara bekväm med att arbeta i olika projektgrupper. Du bör också känna dig trygg i att ha en rådgivande roll där du stödjer manusförfattare och/eller projektledare utifrån ett grafiskt perspektiv med skisser och idéer.

Vi ser gärna att du är en nyfiken person som är intresserad av att utveckla det nätbaserade lärandet tillsammans med kollegor och kunder.

Om Lexicon Interactive

Lexicon Interactive arbetar med att utveckla och producera digitalt lärande. Det innebär att vi skapar utbildningslösningar med hjälp av det senaste inom digital teknik. Det gör lärandet flexibelt, mångsidigt och att vi kan ta fram den lösning som passar just kundens behov. Våra kunder är vanligtvis större företag, myndigheter och organisationer.

Vi är:

 • Ett innovativt produktionsbolag för digitalt lärande med passion för teknik och utmanande uppdrag.
 • Ett gäng kreativa människor som dagligen arbetar med att utveckla koncept och lösningar för att våra kunder ska kunna se sina idéer bli till verklighet.
 • En del av Lexiconkoncernen, Sveriges största kompetensutvecklare av företag.
 • Läs mer på http://www.lexicon.se/interactive

Vi erbjuder dig

Ett varierande och stimulerande jobb där du får möjlighet utvecklas och växa inom din expertis.

Kollegor med en vilja att leverera fantastiska utbildningslösningar till våra kunder, och som stöttar dig i stort och smått.

En arbetsplats med schysst atmosfär, korta beslutsvägar och stundtals högt tempo. En arbetsplats som är belägen mitt i centrala Stockholm, där du också ges möjligheten att jobba hemifrån då och då.

Tjänsten är tidsbegränsad heltidsanställning fram till 2019-12-31 med goda möjligheter till förlängning. Kollektivavtal finns.

Din ansökan

Skicka din ansökan till Visa e-postadress.. Sista ansökningsdag är den 8 mars men vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Kontaktuppgifter

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår Produktionschef Tobias Öqvist, Visa e-postadress.

Välkommen med din ansökan!