Seminarier

Digital Teamsfrukost med PT

Är det dags att ta tag i er digitala hälsa? Ni är inte ensamma. Och det är aldrig försent för ett omtag för en mer välmående Teamsmiljö. Välkommen till ett spännande förmiddagsevent med digitalt hälsotema! Vi bjuder på ett lyxigt frukostpaket från Annorlunda catering som levereras hem till dig på morgonen. Njut av frukosten samtidigt som du matas med ny kunskap och inspiration för hur man skapar en hälsosam och utvecklande Teamsmiljö.

09:00-09:40 Teams Reboot – omstart för din Teamshälsa

Tillhör ni den stora massan som blev inkastade i en digital värld i våras, utan någon egentlig plan eller strategi? Har Teams spridit sig utan kontroll i organisationen? Saknar IT-avdelningen kontroll på användandet utifrån säkerhetsperspektiv? Upplever användarna att det är rörigt med kommunikation och svårt att hitta filer och information?

Under detta pass går våra experter igenom handfasta tips för hur ni transformerar er befintliga Teamsmiljö till en mer användbar samverkansportal, anpassad efter er verksamhet.

 

09:50-10:30 Bygg muskler i Teams - integrera med andra verktyg

Vill ni bli starkare som team? Teams har en enorm potential att stärka er samverkan, med hjälp av kraftfulla verktyg som integreras i er Teamsmiljö.

Under denna sändning får du tips och inspiration från Lexicons experter, för hur ni kan optimera ert samarbete i Teams genom att integrationer med användbara verktyg. Vi visar praktiska exempel och smarta lösningar från t.ex. SharePoint, Power BI, Lists och Power Apps.

 

10:40-11:10 Skapa långsiktiga resultat - ett hållbart arbetssätt för nya hybridarbetsplatsen

Alla hälsoprogram (såväl fysiska som digitala) som genomförs på kort tid ger ofta snabba, men kortsiktiga resultat.

Vi börjar skönja en tillvaro efter pandemin, då vi behöver forma våra arbetsplatser efter det nya skiftet. Med hur kommer det att se ut när både arbetsgivare och medarbetare har vant sig vid distansarbete på heltid? Många spår att det nya arbetssättet kommer att vara mer flexibelt, en hybrid mellan distansarbete och fysiskt kontor.

Det nya normala medför både utmaningar och möjligheter. Hur förbereder vi oss på bästa sätt och hur bygger vi upp ett arbetssätt som är hållbart över tid?

Under detta pass får ni tips på hur ni kan ta tillvara på de tekniska förutsättningar som redan finns och inspireras av nyheter som Microsoft Viva – en ”employee experience platform” som integreras i Teams och ska underlätta arbetet för chefer, men framför allt medarbetarupplevelsen, vilket också påverkar engagemang, kundnöjdhet och lönsamhet.  

 

11.20-11:50 Träningspass - i grupprum med reflektioner och erfarenhetsutbyten

Under förmiddagens sista pass bjuder vi in er till ett digitalt träningspass, där våra PT kickar igång dialog och erfarenhetsutbyte deltagarna emellan. Stretcha tankarna tillsammans! Inga oömma kläder krävs.