Uppdragsutbildning

Akademiska utbildningsprogram och kurser

Lexicon University erbjuder i samarbete med universitet och högskolor speciellt framtagna kvalificerade utbildningsprogram och enstaka kurser som ger högskolepoäng genom så kallad uppdragsutbildning *). Syftet med uppdragsutbildning är att tillgodose behov av kompetensutveckling i arbetsgivarens verksamhet. Alla utbildningar och kurser kan skräddarsys och anpassas till organisationens behov och verksamhet.

Program och kurser genomförs till största del online och på distans. Första och sista kurstillfälle är oftast klassrumsbaserade i Lexicons lokaler, Stockholm. Däremellan genomförs studierna på nätet genom inspelade föreläsningar och livémöten online på kvällstid. Vid grupper över 15 personer samt företagsanpassningar anpassas de fysiska kurstillfällena till andra orter i Sverige.

Alla föreläsningar spelas in så deltagarna kan studera och repetera när det passar. Det flexibla upplägget gör det möjligt för deltagaren att studera var och när de vill och fortsätta arbeta hel- eller deltid parallellt med studierna. Merparten av kurserna ger 7,5 högskolepoäng och genomförs på halvfart, under 8-10 veckor.

*) Om uppdragsutbildningar

  • Uppdragsutbildningar kan beställas av företag, myndigheter och organisationer.
  • Arbetsgivaren bestämmer vilka medarbetare som får delta.
  • Deltagarna behöver inte grundläggande högskolebehörighet eller andra formella bevis på förkunskaper för att gå en uppdragsutbildning dock rekommenderas grundläggande förkunskaper för att deltagaren ska kunna tillgodogöra sig utbildningen.
  • Utbildningen ger högskolepoäng vid godkänt kursresultat.
  • Uppdragsgivaren dvs företaget/organisationen betalar deltagarens kursavgift och deltagaren är inte berättigad studiemedel.
  • Privatpersoner samt enskilda firmor får inte köpa akademisk uppdragsutbildning enligt lag.