Öppna kurser

PLUS Förvaltarträff - för förvaltare 3-4 maj 2018 med studiebesök i Köpenhamn

Nu är det dags! Välkommen att tillbringa utvecklande, intressanta och underhållande dagar ihop med dina kollegor från hela Sveriges fastighetsbransch!

Vi erbjuder en förvaltarträff där vi startar vid lunch dag 1 och avslutar på eftermiddagen dag 2. Förutom att denna förvaltarträff syftar till att skapa en mötesplats för erfarenhetsutbyte om förvaltningsfrågor kommer det också att bjudas på en intressant föreläsning.

Till årets förvaltarträff har vi bjudit in energispecialisten och driftexperten Willy Ociansson.

Willy har ägnat hela sitt vuxna liv åt energi i alla dess former både inom processindustrin och hos stora fastighetsägare över hela Sverige. Han är dessutom innovatör med många uppfinningar inom energiområdet på sitt samvete. Willy har bl.a. utnämnts till ”Årets Energirådgivare” av Energimyndigheten och ”Årets Innovatör” av ALMI.

Under eftermiddagen den 3 maj kommer vi att få lyssna till Willys föreläsning om konceptet ”EcoDriving av fastighet”. Har du grepp om fastighetens energianvändning? Hur kan man skapa en metod och ett arbetssätt för att hitta husets energitjuvar? Willy föreläser om hur han, tillsammans med förvaltare och driftpersonal, går igenom en stor fastighet i syfte att hitta fel som leder till dålig komfort och hög energinota. Många av felen visar sig bero på att fastighetens olika system inte samarbetar med varann trots att varje enskilt system fungerar var för sig. Förvaltningspersonalen lär sig genom detta Willy´s sätt att jobba för att på kort tid hitta dessa felkällor samtidigt som genomgången leder till en konkret lista på vad som behöver åtgärdas.

Willys intressanta föreläsning om:
• Har du en bra energistrategi och vad är en bra energistrategi?
• Kan jag lita på energimätare och vattenmätare?
• Behövs alla installationer och vad gör jag med det som verkar onödigt?
• Hur kan man tolka och analysera kundernas klagomål på brister i innemiljön?
• Var ska jag leta och vilka åtgärder gör kunderna nöjda?

Vad händer på studiebesöket i Köpenhamn?

Fredagen den 4 maj bjuder på ett intressant studiebesök med flera stopp i spännande miljöer i härliga Köpenhamn. Vi guidas av arkitekten Mads Rue som pratar både svenska och danska.

Första stoppet är i Tuborg Havn, här kommer vi att stanna till i den nya bebyggelsen vid Strandpromenaden söder om Tuborg Havn. Här har ett spännande företags- och bostadsområde uppförts efter att Tuborgbryggeriet lades ned 1996. Även det kända Experimentarium ligger här. Hamnen anlades 1869–72 som ett led i etableringen av A/S Tuborgs Fabriker. Hamnen fungerar i dag som småbåtshamn, men har tidigare fungerat som industrihamn och färjehamn (inte minst för trafik till/från Landskrona).

Vi åker vidare till den spektakulära ”The Silo” i Nordhavn. I Köpenhamn har silon varit känd för klottret ”Hva drikker mølr”. I den första detaljplanen skulle silon användas för offentligheten, men det var för svårt att sälja den. Då gjordes en ändring som tillåter bostäder.

Från silo till bostadsrätter. Här kommer vi få se ombyggnaden av silon. De flesta av lägenheterna har två våningar, eftersom silons befintliga takhöjd är upp till 8 meter högt. Silon är 62 meter hög med 17 våningar, I silon finns också Danmarks dyraste lägenhet någonsin. Den är 380 kvadratmeter stor och var 2015 till försäljning av Realmæglerne för 30 miljoner danska kronor, motsvarande 37,5 miljoner svenska kronor. Lägenheten har fyra altaner på 16 kvadratmeter vardera.

Köpenhamn har fått en helt ny stadsdel, Ørestad. Den nya stadsdelen, som ligger i Vestamager på gammal militär mark, täcker en yta om totalt 300 hektar och som i framtiden kommer att ha ungefär 20 000 invånare. Ørestad består av fyra större distrikt, som binds samman av sjöar, kanaler, vattenbassänger och inte mindre än sex tunnelbanestationer. Här finns kontor, köpcenter, skola, gymnasium, universitet och mässhallar. Vi kommer att besöka de intressanta KUBE-husene.

Vi avslutar vårt studiebesök i den nya stadsdelen vid Hovedbanegården och Kalvebod Brygge. Kalvebod Brygge har med tiden blivit synonymt med en misslyckad stadsutveckling men nu skall IKEA och Bjarke Ingels ge KalvebodBrygge revansch. Kalvebod Brygge är en väg längs Köpenhamns södra hamn. Den går från Christians Brygge av Langebro till Vasbygade. Ett konferenscenter planerades tidigt på 1990-talet, men sedan dess såldes området till Ørestadsselskabet, som har utvecklat den nuvarande byggnaden på plats. Här finns även havspromenaden Kalvebod Wave med broar och vattenrelaterade aktiviteter.

Under denna rundtur kommer vi självklart att göra stopp för både lunch och kaffepauser. Ett mer detaljerat program får du vid kallelsen som går ut inför denna Förvaltarträff.

För PDF klicka här