Certifieringar IT Specialist Certifieringar

Dessa certifieringar är ett sätt för deltagare att validera grundläggande IT-kompetenser eftertraktade av arbetsgivare. IT Specialist-programmet är riktat mot individer som överväger eller precis börjat en karriär inom IT.

Inga förkunskapskrav behövs, förutom de som anges i måldomänerna, som är länkade nedan. Det krävs ungefär 150 timmars lärande och praktisk erfarenhet med ämnet.

Tillgängliga Certifieringar:

För att ta en certifiering distans, följ dessa steg:

Tänk på att det är viktigt att ha en stabil internetanslutning och att följa Certiports regler och anvisningar för att säkerställa en smidig genomförande av certifieringsexamen på distans.

Kontakta Oss

Behöver du mer information? Vi kan hjälpa dig med övningstest och utbildningsmaterial så du kan förbereda dig ordentligt. Kontakta Emelie.Ahlcrona@lexicon.se för mer info.

Kursfakta

Typ Öppen
Längd 0,5 tillfälle, 01:00 h
Ditt pris 900 kr exkl. moms
Klippkort Ja
Planerad 1 orter
11 tillfällen
 1. Artificiell Intelligens: Deltagare för denna certifiering är AI-aktiverade elever som är förberedda för professionellt bruk av AI genom att förstå hur AI kan användas för att lösa problem.
 2. Molnberäkning: Deltagare för denna certifiering kommer att kunna identifiera och beskriva slutlösningar som utnyttjar molnteknologier.
 3. Beräkningstänkande: Deltagare för denna certifiering dekomponerar problem, samlar in och analyserar data, känner igen mönster i data, representerar data genom abstraktioner och automatiserar lösningar genom algoritmiskt tänkande.
 4. Cybersäkerhet: Deltagare för denna certifiering inleder sin resa inom cybersäkerhetsområdet. Denna certifiering bedömer deras förståelse för nyckelsäkerhetsparadigm, terminologi och tankesätt.
 5. Dataanalys: Deltagare för denna certifiering söker att bevisa grundläggande kunskap om hur man ansvarsfullt manipulerar, analyserar och kommunicerar resultat av dataanalys.
 6. Databaser: Deltagare för denna certifiering kommer att visa grundläggande kunskap om hur man designar och frågar relationsdatabaser.
 7. Enhetkonfiguration och -hantering: Deltagare för denna certifiering kommer att visa grundläggande färdigheter och kunskap om Windows-enheter och mobilitet.
 8. HTML och CSS: Deltagare för denna certifiering kommer att visa att de kan strukturera en webbsida med HTML-element och skapa och tillämpa stilar med CSS.
 9. HTML5 Application Development
  • Deltagare för denna certifiering kommer att demonstrera sin förmåga att använda HTML5, CSS och JavaScript för att bygga responsiva webbapplikationer som fungerar på olika pekutrustade enheter, inklusive datorer, surfplattor och telefoner.
 10. Java
  • Deltagare för denna certifiering kommer att visa att de kan känna igen, skriva och felsöka Java-kod som logiskt löser ett problem.
 11. JavaScript
  • Deltagare för denna certifiering kommer att visa att de kan känna igen, skriva och felsöka JavaScript-kod som logiskt löser ett problem.
 12. Nätverk
  • Deltagare för denna certifiering kommer att visa grundläggande nätverkskunskaper och färdigheter, inklusive TCP/IP, nätverkstjänster, nätverkstopologier och felsökning i trådbundna och trådlösa miljöer.
 13. Nätverkssäkerhet
  • Deltagare för denna certifiering kommer att visa grundläggande säkerhetskunskaper och färdigheter, inklusive förståelse för core säkerhetsprinciper, operativsystemets säkerhet, nätverks- och enhetssäkerhet samt säkra datorpraxis.
 14. Python
  • Deltagare för denna certifiering kommer att visa att de kan känna igen, skriva och felsöka Python-kod som logiskt löser ett problem.
 15. Programvaruutveckling
  • Deltagare för denna certifiering kommer att visa kärnkompetenser inom programvaruutveckling, inklusive objektorienterad programmering, webbapplikationer och databaser. Deltagare förväntas ha viss erfarenhet av C# och ANSI SQL.
 1. Förberedelse: Studera och förbered dig genom att använda tillgängliga studiematerial och övningsprov.
 2. Bokning av examenstid: Välj en lämplig tid för att genomföra certifieringsexamen och boka den online här.
 3. Skapa ett Certiport-konto: Skapa ett konto på Certiports plattform och använd inloggningsuppgifterna för att logga in.
 4. Genomför examen: Vid den bokade tiden kommer du att kunna genomföra examen online, övervakad av Certiport.
 5. Ladda ner och installera mjukvara: Följ instruktionerna för att ladda ner och installera Certiport-examensmjukvaran på din dator.
 6. Resultat och certifiering: Efter avslutad examen kommer du att få dina resultat och om du har klarat testet får du också en officiell certifiering.