Krav och test Introduktion till testautomatisering

Hur vet jag vilka testfall som ska automatiseras? Vilka projekt är lämpliga att automatisera? Hur ska jag få testautomatiseringen att bli en naturlig del av den generella testprocessen? Dessa frågor och många fler kommer du att få besvarade under denna spännande kurs.

Utbildningsmål

Kursen syftar till att ge dig kunskap och insikt i testautomatiseringens ”hemligheter” och fallgropar. Kursen behandlar testautomatisering som förekomst och är helt verktygsoberoende.
En dag med övningar och gruppdiskussioner. Under dagen visar kursledaren Viktor Laszlo olika praktiska exempel på hur du på bästa sätt kan genomföra automatiserade test, hur du hanterar testen på ett bra sätt och mycket mer. Viktor Laszlo har i mer än 20 års tid jobbat som expert inom testautomatisering, både internationellt och i Sverige. Han har hjälpt många stora organisationer att effektivisera mjukvarutestningen med hjälp av verktyg, automatisering och processförbättringar. Han har även omfattande kunskaper inom systemutveckling och programmering. Viktor är en van presentatör, talare och utbildare.

Efter kursen kommer du ha god inblick och förmåga i hur du genomför effektiva tester med testautomatisering. Du kommer att fått en ökad kunskap i testautomatiseringens alla hemligheter och fallgropar.

Målgrupp

Kursen riktar sig till personer som är nya i sin roll som testautomatiserare med grundläggande erfarenhet men som vill få ökad struktur, vidga vyerna samt bolla erfarenheter och problem kring testautomatisering.
Även personer som arbetar som testledare,SCRUM-master, projektledare, produktägare eller Agile-coach har stor behållning av kursen och får en bra inblick i, förståelse för och kompetens inom testautomatisering.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper kring test av IT-system samt generella kunskaper i hur man arbetar professionellt med att utveckla IT-system.

Kursfakta

Typ Öppen
Längd 1 dagar
Ditt pris 8 500 kr exkl. moms
Klippkort Ja
Planerad 1 orter
3 tillfällen

Innehåll

  • Hur vet man vad man ska automatisera?
  • Framgångsfaktorer
  • Angreppssätt och tekniker
  • Verktyg för automatisering av tester
  • Vilka system/projekt är lämpliga att automatisera?
  • Testautomatiseringen och lönsamhet
  • Mognadsgrader och nivåer av automatisering
  • Verifiering av automatiserade test