Öppna kurser

SAFe Agile Product Owner

På den här två- dagars agila utbildningen SAFE Product Owner träffar du de mest erfarna lärarna inom området Product Management och vi lär oss tillsammans hur teamarbete och rollen som produktägare fungerar i ett skalat Agilt sammanhang.

Kursmål

Kom och fördjupa dig i de kunskaper du verkligen behöver för att utveckla ditt produktägarskap tillsammans med oss.  Hur ser rollen som Agil Product Owner ut och hur utför jag den mest effektivt i ett team i ett Agile Release Train eller i en Tribe?

Under dessa två dagar skaffar du dig en djup förståelse av hur du guidar och stöder ditt team i att leverera värde löpande i sprintar och inkrement.
Vi går igenom hur vi kan använda vårt Agila mindset och tekniker för att bryta ned epics till features och stories, hur vi undersöker och förbättrar beskrivningen av organisationens och kundens behov. Vi lär oss hur feature- och teambackloggar kan utformas och hanteras för att stödja teamen i deras planeringar.

Vi tittar också på hur Design Thinking & Agil releasehantering kan fungera och hur DevOps hjälper oss att kontinuerligt leverera värde i bättre och mer hållbara produkter och lösningar.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är eller precis har blivit Product Owner, Product Manager eller Chief Product Owner.

Har du kanske jobbat med kravhantering och vill lära dig mer om hur vi uttrycker och hanterar behov i en Agil organisation, eller kommer du från produktsidan och vill lära dig mer om hur flödet ser ut i en SAFe-orienterad eller skalad Agil verksamhet?

Förkunskaper

Alla är välkomna att gå kursen, men vi förutsätter att du har tidigare erfarenhet av Agila arbetssätt på teamnivå, och har kännedom om hur SAFe fungerar.

Kursinnehåll

  • Använda din Product Owner eller Product Manager-roll
  • Känna igen och tillämpa SAFe’s Lean och Agila principer och tankesätt
  • Enklare splitta och bryta ned stories och features
  • Hantera feature och story backlogs med prioritering och sekvensiering
  • Samarbeta i det Agila teamet och Agila Releasetåget med estimering, planering och uppföljning
  • Representera kundernas och organisationens behov under Big Room Planning och PI Planning
  • Arbeta för att leverera värde kontinuerligt under inkrementen

 

Kursen levereras i samarbete med We Are Movements
Vi är rörelse