Presentationsteknik

Retorik och konsten att kommunicera

Hur uppfattar andra dig när du pratar, föreläser, presenterar eller håller tal och föredrag? Och når du fram med vad du verkligen vill säga?

De klassiska misstagen vid presentationer är många och enkla att råka göra, men lyckligtvis kan de vara lika lätta att undvika. Att stå upp och tala inför en grupp är exempelvis en rädsla större än något annat för många, och en sak är säker: i så fall märker dina åhörare det. Men oavsett om du känner sig trygg med att framträda eller har en gruvande scenskräck, så är förmågan att lyfta fram ditt budskap ofta minst lika viktigt som innehållet för att lyckas övertyga andra, något som varje person kan träna fram till sin egen högstanivå.

Presentationsteknik är området Kommunikations allra mest centrala kurs, och den förvandlar människor från kommunikatörer till presentatörer. Detta sker genom att ge deltagaren verktygen, strukturen och kraften för att lyfta sin kommande presentation till en kärnfullare klass. Utbildningen lär dig kort sagt retorik och konsten att kommunicera, med dig själv och din personlighet i fokus. En nyckelfaktor i den framgångsrika utvecklingen sker genom att vi använder varje individs unika personlighet som utgångspunkt, med syftet att du ska kunna ge både intryck och avtryck på dina åhörare.

Kanske har du själv upplevt att mycket av en presentations innehåll är som bortblåst så fort du lämnar rummet? Vi lär dig presentationstekniken för att ta steget från statisk information som glöms bort, till att kunna presentera ett levande budskap som limmas fast i allas minnen.

Kursen vänder sig till alla som gör presentationer, allt i från det lilla mötet på kontoret till den stora konferensen. Vi använder videofilmning där du själv får din egen film och en analys av ditt kroppsspråk som ett av specialverktygen. Med personlig fintrimning, rådgivning och framstående metoder hittar vi nya framgångar för din presentationsteknik.

Se datum för våra öppna kurser eller kontakta oss för anpassad utbildning just för er organisation.