Upptäck framtidens IT-Proffs stjärnor!

Stärk ert team med den senaste kompetensen inom IT och teknik!

Vi hjälper dig hitta rätt praktikant för era behov!

Beskriv era enskilda behov så hjälper vi dig med förslag på praktikant som passar bäst in i er organisation. Helt krav och kostnadsfritt samt förutsättningslöst.

Därför är praktiken APL så betydelsefull för branschen

I de allra flesta Arbetsmarknadsutbildningar ingår en APL. Det är en avslutande del i utbildningen där våra studerande är ute på företag och genomför arbetsplatsförlagt lärande. APL ger den studerande en djupare kunskap och en praktiskt förankrad förståelse för de områden som ligger inom ramen för utbildningen. Samtidigt får den arbetsplats som tar emot praktikanten möjligheten att vinna ett tillskott av ny kompetens och engagemang som i många fall även kan leda till en lyckosam rekrytering. Arbetsmarknadsutbildningarna fokuserar specifikt på branscher där det finns brist på kompetent arbetskraft.

Praktik är en vinst för alla

För dig och ditt företag innebär det att ni tar emot en eller flera deltagare under en period, från 6 till 12 veckor.

Har ni behov av att rekrytera är detta en perfekt möjlighet att prova på hur ett samarbete fungerar i vardagen.

Det är helt kostnadsfritt att ta emot en APL-studerande, ingen ersättning behöver delas ut. Det som däremot kan lyfta effekten hos såväl deltagarens insatser som era arbetsrutiner är ert engagemang, tydliga arbetsuppgifter, rätt arbetsredskap och en handledare som stöttar studenten inledningsvis. På så sätt får alla parter ut så mycket som möjligt av perioden och det blir dessutom enklare att mäta de fördelar som uppnåtts.

Det finns flera goda skäl till varför du och din arbetsplats vinner på att ta emot en APL-studerande, här är fyra:

  • Ni kan kostnadsfritt testa om en IT-kunnig och nyutbildad medarbetare kan förstärka ert team ytterligare och lyfta positiva resultat med fräsch kompetens
  • Att ta emot en APL-praktikanter är en väl beprövad väg till att hitta nya medarbetare till arbetsplatsen
  • Ni är med och bidrar till att IT-branschen stärks och förnyas med kompetent arbetskraft
  • Att arbetssökande får en ännu bättre chans att hitta vägen till anställning efter att ha bevisat sitt studieengagemang

Vi uppmanar er att agera snabbt för att säkra de mest kvalificerade kandidaterna. De bästa talangerna tenderar att bli uppsnappade fort och vi vill se till att ni har den bästa möjligheten att hitta en praktikant som perfekt matchar ert företags unika behov och kultur.
Genom att engagera er tidigt i processen öppnas dörren för en mer noggrann urvalsprocess, vilket garanterar att ni får möjligheten att välja bland de mest lovande och motiverade deltagarna. Låt oss tillsammans hitta rätt person som kan bidra och växa inom ert team.

 

Tillsammans kan vi göra en betydelsefull insats för dessa individer, er organisation och för hela IT-branschen i Sverige.