Yrkesutbildningar anpassade efter företagens behov

Både möjlighet för dig till ett steg mot nytt arbete och ett extra steg vidare i ditt nuvarande jobb

YH-utbildning på både distans och lärarlett i klassrum

Lexicons YH ger dig både möjligheten att effektivt utbilda dig till ett nytt yrke och att stärka dina kunskaper och utvecklas ytterligare i ditt befintliga arbete. Yrkesutbildningarna byggs och skräddarsys i samarbete med företag och organisationer för att fylla exakt de behov av arbetskraft som är aktuellt just nu. Du utbildar dig med andra ord exakt till de yrken näringslivet starkt efterfrågar. 

Examen med studiebevis

När du fullföljt utbildningen tilldelas du Yrkeshögskolepoäng och ett studiebevis.

I samarbete med erfaren YH-utbildare

Utbildningarna genomförs av Norrlands Yrkeshögskola, som bedrivit YH-utbildning sen 2006. I genomsnitt har 9 av 10 elever hamnat i arbete direkt efter genomgången utbildning.

YH-kurser för dig som vill kompetensutvecklas i din nuvarande yrkesroll, via hela Sverige

YH:s kortkurser finansieras av YH-myndigheten och är kostnadsfria för dig som går utbildningen.

År 2020 öppnade YH-myndigheten för de kortare YH-kurserna, utbildningar för du som vill utvecklas och ta steget vidare i ditt befintliga arbete. Utbildningarna sker på distans och du kan därför delta var du vill, från hela Sverige. 

Läs mer om utbildningarna på Norrlands Yrkeshögskolas hemsida:

YH-utbildningar för dig som söker nytt jobb

Du som elev kommer delta i en utbildningsresa nära de företag och organisationer som vill och behöver anställa arbetskraft. En stor del av studietiden sker på plats hos just företagen via Lärande i arbete (LIA), ett snabbt sätt att lära sig precis hur uppgifterna ska utföras praktiken. Du blir helt enkelt förberedd för jobb direkt när utbildningen är klar.

Läs mer om utbildningarna på Norrlands Yrkeshögskolas hemsida: