Lexicon & Learning Tree i strategisk allians

Bildar en komplett och flexibel IT-kompetenspartner i Sverige

Lexicon AB inleder ett strategiskt samarbete inom IT-proffsutbildning med Learning Tree. Tillsammans erbjuder vi det mest kompletta och flexibla utbudet av kompetensutveckling till Sveriges alla IT-specialister. Målet med samarbetet är att bli den självklara kompetenspartnern för alla IT-avdelningar och IT-konsultföretag i Sverige.

All kompetensutveckling, oberoende av form, och tester för certifieringar, kan genom Lexicons rikstäckning erbjudas på 26 orter i landet. Samarbetet innebär dessutom att Lexicons många globala avtalskunder nu kan erbjudas utbildningar lokalt i de länder där Learning Tree har verksamhet och utbildningscenter.

– Learning Tree har under många år varit en av de marknadsledande aktörerna i Sverige på IT-proffsutbildning, säger Frederik Johansson, VD Lexicon AB. Precis som Lexicon prioriterar de kvalitet över allt annat. På kort sikt kommer Learning Tree att bredda vårt utbud av lärarledda schemalagda IT-proffsutbildningar samt utökning av fler spetskonsulter, utbildningsmaterial och labb-miljöer. Med olika fokus, och på det sätt vi kompletterar varandra, kommer vi tillsammans leda utvecklingen och vara den självklara kompetenspartnern till Sveriges alla IT-konsultföretag och IT-avdelningar.

– Genom Lexicon får vi direkt in kompetensen och erfarenheten av nya och effektiva utbildningsformer. Förutom erfarenheten och förmågan att genomföra blended learning ges vi tillgång till Lexicons professionella systemstöd tillsammans med flera tusen interaktiva utbildningar och filmer som vi nu i programform kan erbjuda våra kunder, fortsätter Staffan Windrup, VD Learning Tree.

Lexicon erbjuder Blended Learning, där lärarledda aktiviteter kombineras med e-learning och webbinarier för att kunna erbjuda kunderna tids- och kostnadseffektiva utbildningsprogram. Under förra året omsatte Lexicon drygt 60 miljoner på IT-proffsutbildning och utbildade mer än 1 000 IT-specialister, i blended learning-program, på tolv olika orter i Sverige.

Learning Tree International grundades 1974 och är en ledande, global leverantör av IT-utbildning och ledarskapsutbildning till både privat och offentlig sektor. Över 2,4 miljoner kursdeltagare har höjt sin kompetens genom Learning Trees egenutvecklade utbildningar och partnerkurser i områden såsom webbutveckling, IT-säkerhet, projektledning, agila metoder, nätverk, molntjänster, ledarskap och mycket, mycket mer. Utöver utbildning erbjuds även Workforce Optimization Solutions vilket är en modern metod för att förbättra medarbetarnas kompetens och snabba upp införandet av affärs- och IT-processer som är nödvändiga för att leverera projekt enligt krav, budget och tidsplan.

Lexicon är Sveriges största rikstäckande utbildningsföretag mot näringslivet. Lexicon omsätter i år 400 miljoner kronor och har utbildningscenter på 26 orter, från Luleå i norr till Malmö i söder. Sedan 1979 har Lexicon framgångsrikt utbildat fler än en miljon medarbetare i större företag och organisationer. Utbildningarna levereras med olika metoder och utbildningsformer, där mätbara effekter säkerställs i tids- och kostnadseffektiva genomföranden.

Learning Tree International grundades 1974 och är en ledande, global leverantör av IT-proffsutbildning och ledarskapsutbildning till både privat och offentlig sektor. Learning Tree erbjuder helhetslösningar inom kompetensutveckling, där organisationsutveckling och resultat alltid har högsta prioritet.