Lexicon IT-proffs lanserar nytt utbildningskoncept

Eftersom många har svårt att vara borta från jobbet för att utbilda sig har Lexicon IT-proffs utvecklat konceptet Blended Training – Live Webinar för målgruppen IT-specialister. Nyckelorden är flexibilitet, enkelt och kostnadseffektivt.

IT-specialister har ofta bärande roller i sina respektive organisationer och företag. Något som ökar sårbarheten i de fall det är dags för utbildning. Med Blended Training – Live Webinar-konceptet kan deltagarna fortsätta att arbeta parallellt samtidigt som de höjer sin kompetens.

– Kombinationen av schemalagd undervisning med expertledda webinarier online och eget lärande – i form av e-learning, videor och praktiska övningsuppgifter – ger möjligheter för både individen och organisationen. Båda kan leverera det som förväntas av dem, samtidigt som kunskapsnivån höjs och kraven på nya behörigheter och certifieringar kan uppnås, säger Anna Östlund, försäljningschef Lexicon IT-proffs.

Utbudet omfattar bland annat kurser i Windows Server, Windows 10, ITIL, Office 365 och Azure. Utbildningskonceptet är utmärkt för de som har behov av vägledning men samtidigt värderar flexibilitet.
– Det här sättet att erbjuda utbildning möjliggör även att vi kan erbjuda ett lågt pris; och detta trots att innehållet motsvarar flera dagars traditionell klassrumsundervisning, säger Anna Östlund.

Läs mer om Blended Training – Live Webinar och aktuella kursstarter här.

Så här fungerar Blended Training – Live Webinar

MÖT LÄRAREN ONLINE: Under schemalagda webinarier möter du föreläsaren som ger en inspirerande inblick i vad kursen omfattar och tips om hur du ska genomföra studierna.

KURSMATERIAL: När du har tid och möjlighet ser du inspelade filmer och gör rekommenderade övningar och labbar i din egen takt. Till frukost. På bussen hem. Eller under en eftermiddag i solen.

FORUM: I Lexicon IT-proffs digitala plattform delar du dina tankar om det aktuella ämnet samt för ett löpande samtal med kurskamrater och kursledare.

AVSLUTANDE ONLINE-MÖTE: När det drar ihop sig till kursavslut träffas gruppen och läraren i ett webinarium för en sammanfattande föreläsning och anvisningar inför eventuell certifiering.