E-learning - utbildning online

E-Learning är ett bekvämt alternativ för ditt lärande och kompetensutveckling. Lexicon, i samarbete med Skillsoft, erbjuder kvalitetsäkrad E-Learning med flera tusen kurstitlar i sitt utbud.

Skillsoft erbjuder självstudier med kvalitetssäkrat innehåll kombinerat med digitalt lärande. I ett längre utbildningsprogram är det nödvändigt att individen har tillgång till ett kvalitetssäkrat innehåll för egna studier, certifieringsförberedande material, filmer, övningar och böcker

Vi vill att det ska vara enkelt med personlig utveckling. 

Lexicon har idag ett etablerat samarbete med Skillsoft som är en av världens ledande producenter av högkvalitativa e-learningprogram. I portföljen ingår flera tusen kurstitlar som ständigt uppdateras mot gällande bransch och programversioner, inom bland annat professionell IT-kompetens. 

Skillsoft´s lösningar används idag av miljoner människor världen över. Dessa webbaserade läromedel gör utbildningen lättillgänglig för individen oberoende av tid och plats. Innehållet i utbildningarna har tagits fram av världsledande organisationer för att möta certifieringskraven inom de olika kompetensområdena. 

 

logo.png

Skillsoft´s lärplattform Percipio har en modern, enkel och inbjudande design.  

Personlig upplevelse 
Du skapar en företagsprofil, en startsida som speglar er verksamhet med logo och er interna information. Komplettera med era egna övningar, material, filmer och utbildningar.  

Engagerade medarbetare 
Ge rekommendationer på vad dina medarbetare ska titta på, läsa, lyssna och vilka övningar de kan göra. 

Lär dig snabbt att hitta information 
Du kan lätt söka på specifika områden eller ord för att snabbt upptäcka användbar information och material som speglar dina intressen.  

Påskynda inlärningen 
Denna molntjänst uppdateras ständigt med ny information och finns tillgänglig dygnet runt, även som mobilapp. 

Möjlighet att påverka engagemang bland era medarbetare 
Motivera och belöna användarna i din organisation med digitala stjärnor/märken. Dessa belöningar inspirerar användarna att fortsätta sin kompetensresa. 

Integrera tjänsten i din befintliga plattform 
Du har möjlighet att integrera ditt LMS eller LXP för bästa möjliga upplevelse.  

Finns inte ett LMS i er organisation? Vi kan hjälpa dig! 

I en lärandeplattform (LMS) kan du både lägga upp och distribuera utbildningar. Du kan dessutom spåra aktiviteter. Hur många har gått kursen? Har de klarat den? Vilka frågor var svårast för deltagaren? 

Vill du veta mera om hur vi kan hjälpa er med framtida LMS? 

Skillsoft Percipio - många valmöjligheter till inlärning 

 • Se
 • Läs     
 • Lyssna       
 • Öva         
 • Närvara 

Välj den utbildningsform som passar dig bäst för stunden. Video, böcker, ljudböcker, praktiska labbar, kodning. Du har också möjlighet att närvara på live events, bootcamps och instruktörsledda utbildningar. 

 • Video-utbildningar för att leverera kunskap och förståelse i ett ämne. 
 •  Förkunskapstester med syfte att kartlägga kunskapsnivån i ett visst ämne. Deltagaren kan själv avgöra om utbildningen är intressant och levereras på rätt nivå för deltagarens behov. 
 • Kunskapstest med syfte att säkerställa utbildningens effekt. Efter video-utbildningen finns kompletterande frågor så deltagaren kan säkerställa sin nyvunna kunskap. 
 • Praktiskt övningar med syfte att öva på tillämpning för ett djupinriktat lärande.  I många av digitala utbildningarna varvas teori med inbyggda övningar. Det finns också digitala utbildningar som genomförs direkt i laborationsmiljö online.  
 • Digitala böcker/ljudböcker 

Vår mest vanliga kollektioner:

Percipio
distribueras i olika kollektioner/paket för olika behov.
 
Vår mest populära kollektion Technology and Developers ger dig möjlighet till ca 5600 digitala IT-tekniska utbildningar, exempelvis Microsoft, Red Hat, Amazon, Cisco, ITIL, Agila metoder, SAFe, Scrum, Devops, Systemutveckling mfl.  

Andra kollektioner: 

 • Över 1 700 digitala utbildningar inom produktivitet och användarverktyg, Office 365, Adobe mm. 
 • Över 400 digitala utbildningar inom Digital transformation. 
 • Över 1 000 digitala utbildningar inom affärsutbildning. Då inom Ledarskap, projektledning, HR, Marknad, Inköp, hållbarhet, säkerhet, digitalisering mm. 


Språkalternativ
Dessa utbildningar presenteras på engelska men du har också möjlighet att få utbildningarna textade på olika språk bland annat:
 
 
Engelska 
Tyska 
Spanska 
Franska  
Portugisiska 
Kinesiska 

På många av utbildningarna finns också möjlighet till svensk text, samt att du kan påverka hastigheten på talaren i kursen.            

Vill du också utforska Skillsoft Percipio?  

I det e-learningpaketet du väljer ingår, förutom hela utbudet av kurser, även stöd för testförberedelse och en mentor på distans. För att få en prisuppgift på de olika kurspaketen kontakta oss på Lexicon IT-Proffs via mejl Visa e-postadress. eller 08 511 611 00

Är du nyfiken på hur den nya lärplattformen Percipio ser ut? Fyll i dina kontaktuppgifter här nedan så hör vi av oss till dig!