Kurs/utbildning PowerPoint

Utbildningsformer, utveckling, kursmaterial, seminarier i PowerPoint

Lexicons har ett urval färdiga kurser inom PowerPoint. Genom våra utbildningar kan du lära dig allt från PowerPoints grunder till det kunskaper och färdigheter som gör dig till expert i programmet. Vi hjälper dig att bli effektiv och samtidigt kunna forma snygga och proffsiga presentationer i PowerPoint.

PowerPoint-utbildningarna kan antingen genomföras som våra vanliga öppna schemalagda kurser eller som anpassade och företagsinterna utbildningar. Välj själva om ni vill gå hos oss i något av våra kompetenscenter eller att utbildningen hålls i era egna lokaler.

Kurser/utbildningar inom PowerPoint

Bli presentationsproffs med Powerpoint
PowerPoint 2013 Fortsättning
PowerPoint 2013 Grundkurs
Presentationsteknik med Powerpoint

Bli presentationsproffs med PowerPoint
PowerPoint 2010 Intensivkurs för självlärda
Presentationsteknik med Powerpoint
PowerPoint 2010 Grundkurs
PowerPoint 2010 Fortsättningskurs

PowerPoint och presentationsteknik
PowerPoint 2007 Intensivkurs för självlärda
PowerPoint 2007 Grundkurs
PowerPoint 2007 Fortsättningskurs
Presentationsteknik med PowerPoint 2007

Om PowerPoint

Microsoft PowerPoint är enligt många det roligaste programmet att arbeta med i Microsoft Office. Ibland är dock inte alla presentationer så lyckade och snygga som det skulle kunna ha varit. Lyckligtvis är det enkelt att snabbt gå från amatör till relativt skicklig inom programmet. Genom några enkla handgrepp, kan du få dina kollegor och andra som tittar att imponeras av din nya tekniska och grafiska kunskap. Använd det rätta knepen för att antingen skapa lugna och korrekta presentationer eller väcka uppmärksamheten med häpnadsväckande lösningar med rusande animeringar, hyperlänkar och ljudklipp och snabba filmer. Varför inte använda PowerPoint vid det interna kontorsmötet, på större seminarier eller helt enkelt förenkla ditt eget arbete genom en egen bildbank med PowerPoint. Fantasin är din enda begränsning när det gäller vad som kan skapas med PowerPoint.

Utbildningsformer

Vi erbjuder dig schemalagda grund- och fortsättningskurser i PowerPoint. Om du vill kan vi även anpassa era egna utbildningar för önskade grupper eller skapa en individuell anpassning, där vi lägger upp utbildningsplanen och utbildningsinnehållet efter specifika förkunskaper, arbetsuppgifter och andra nödvändiga önskemål. Du kan även få en personlig handledning, alltså att du får sitta tillsammans med en ämneskunnig instruktör och producera samt färdigställa en professionell presentation. Lösningen är särskilt effektiv om du inom kort ska hålla en presentation och samtidigt har ett behov av att skapa nya PowerPoint-mallar för din organisation. På samma gång lär du dig de önskade funktionerna och handgreppen. Vi erbjuder även möjligheten att studera på distans via vårt PowerPoint-utbud inom e-learning.
Efter att ditt bildspel i PowerPoint är skapat så kan man grovt sagt säga att bara halva jobbet är gjort. Sen kommer ju nämligen själva jobbet med att genomföra presentationen. Att som föreläsare kunna förmedla budskapet på rätt sätt är minst lika viktigt. Vi erbjuder även en kurs i presentationsteknik, som är uppbyggd med föreläsaren i fokus. Så skapar du vinnande presentationer, så når du åhörarna? Men vet du hur du ser ut när du föreläser, och använder du din PowerPoint-oresentation på rätt sätt? Genom att kombinera dessa två kurser uppnås ett vinnande koncept.

Mallar

Vi hjälper dig med att ge din organisation rätt grafisk profil till era PowerPoint-mallar. Enkelt kan alla presentationerna hålla en bildbank med företagets alla PowerPoint-slides. Samtliga logotyper, profilfärger, teckensnitt och fonter sköts enhetligt och på ett snyggt sätt. Mallen placerar din text, dina tabeller och bilder på snyggt ett vis, med rätt storlek och i de rätta färgerna. Vill du ha hjälp med att skapa färdiga bildspel för en företags- eller produktpresentation? Vi kan även erbjuda färdiga mallpaket för dig, enkelt och smidigt.

Saknar du en funktion i mallen? Inga problem, det går faktiskt att skapa nästan allt med rätt program och kunskaper. Vi har lång erfarenhet av avancerad mallutveckling och kan ta fram det du önskar.

Seminarium

Vill du att vi på Lexicon hjälper dig att arrangera ett seminarium? Innehållet anpassar vi och tar fram tillsammans med er för bästa effekt. Har ni just uppgraderat till ny version av PowerPoint och behöver en snabb genomgång av nyheterna och de nya funktionerna? På Lexicon kan vi hjälpa dig arrangera seminarium och innehållet tar vi fram tillsammans. Det kan vara en genomgång innan ni installerar de nya mallarna för att göra introduktionen samtidig och smidig för användarna. Där går vi igenom mallarnas funktion och hur man når och använder dom. Vi kan antingen hålla till hos er eller i Lexicons lokaler.

Verktyg

Vi på Lexicon har utvecklat en lång rad olika verktyg för att underlätta arbetet i PowerPoint, allt från enklare lösningar till mer avancerade system. SmartPresentationBuilder© är ett exempel, där du smidigt kan skapa en smart presentation genom att välja och klicka in färdiga bilder, som ni tidigare gjort och kan spara i ett bibliotek med igenkänningsbar mappstruktur, liknande Utforskaren. Ni får både ett enhetligt utseende på bilderna och säkerställer att organisationens PowerPoint-bilder och information alltid är den senaste, när era medarbetare håller presentationer för kunder, partners med flera.

Vill du att vi gör jobbet, en PowerPoint för dig?

Vi kan skapa en ny och unik Power-presentation helt efter dina instruktioner. Har du redan en mängd foton som ska placeras i en presentation? Kanske en uppsättning material på papper eller i annan form som ska digitaliseras och föras in i en snygg presentation? Eller har du kanske mängd bra idéer i ditt huvud som ska sättas på pränt? Kontakta oss gärna.