Lexicons julklapp går till våra 60 fadderbarn i Gambia

På bilden syns Sarah Grundel Ramberg, Maria Watson, Lars Sundelin och Ritva Järvinen från Lexicon tillsammans med barn och personal på Jofi School.

Lexicon har sedan 2011 gett stöd till elever på Jofi Modern School i Gambia. Vi fortsätter även denna jul att ge ett helhetsbidrag för 2022 som täcker mat, lärare, utbildningsmaterial, lokaler och allt annat som barnen behöver för att få en god utbildning och kunna fortsätta utvecklas med nya kunskaper.

Eleverna på skolan är mellan 4–13 år. Satsningen och bidraget görs i direktkontakt med skolan, alla bidrag går rakt till barnen och deras utbildning.

Lars Sundelin huvudägare av Lexicon spenderar numera vinterhalvåret i Gambia:
– Att kunna vara delaktig i skolan och spendera tid med eleverna är fantastiskt. Jag besöker skolan minst en dag i veckan när jag är här. Jag är med på lektionerna, leker med barnen och spelar fotboll med dom. Att se eleverna utvecklas och se hur vi kunna gett dom en framtidstro genom vår sponsring slår allt annat.

Sarah, Maria och Ritva från Lexicon besökte nyligen skolan:
– Resan till Gambia blev äntligen av efter år av Covid -19. Vi blev mycket imponerade av skolan och dess lärare, engagemanget hos lärarna och hur trivsam och fin skolan var. Utöver lärare och övrig personal finns det ett antal volontärer som ansvarar för vissa områden. Bland annat en före detta danslärare från England som sjunger och dansar med barnen och en före detta rektor, även hon från England, som under tiden vi var där hade en konferens med alla lärare där de gick igenom förbättringar men även visioner för framtiden. Hennes roll var att vara där för att ”teach the teachers.

Vi var med på middagen efter konferensen med alla lärare och alla är så tacksamma för vår sponsring, vi är den största sponsorn med 60 barn, övriga 140 barn sponsras av främst privatpersoner men även andra företag. Hade vi inte inlett denna sponsring hade det inte blivit någon Jofi School.
För en familj (oftast ensamstående mammor) i Gambia går allt ut på att få sina barn sponsrade så att de kan gå i skolan. Den tacksamhet som finns där är helt fantastisk och vi har aldrig tidigare förstått vilken skillnad vi gör för dessa barn och familjer. Ett minne för livet!

Mr Bah, rektor på Jofi:
– Lars and Lexicon is one of our main sponsors. Through him, his company have sponsored 60 children to go to school since 2011, he also helped to build the new Jofi Modern school in 2016-17. Last year Lars spent 3 months in the Gambia and during his visit purchased 9 chrome books for the children which are such a useful learning aid. This year too he came with 3 senior staff from Lexicon to the Gambia and they had an amazing time with teachers and the children of the school. Lars and Lexicon, the school AWARD YOU A GOLDEN HEART for caring about our children and sustaining Jofi Modern school through the beginning of each month.

FLER KAN HJÄLPA

“Jofi school aims to give under privileged children an equal start in life.”
Läs mer här om Jofi Modern School.